home_gb.jpg
Opleiding
Margot van Rossum
logo.png navi_down.png home.png
Wat gebeurt er in een Holistic Pulsing sessie? Na een kort inleidend gesprek ga je gekleed op een massagetafel liggen. Door een bepaalde techniek van wiegen en zachtjes strekken in verschillende ritmes (waaronder dat van de hartslag van de foetus in de baarmoeder) wordt je lichaam uitgenodigd om steeds meer spanningen los te laten, op steeds diepere niveaus. Bovendien worden hierdoor je eigen - in iedereen aanwezige - zelfhelende vermogens geactiveerd en word je je (weer) bewust van jouw unieke inherente kracht die de basis is van je bestaan en de voeding voor je dagelijkse energie. Dit is wat er bedoeld wordt met “DE KRACHT VAN ZACHTHEID”. Zachtheid geeft veiligheid, essentieel om ons potentieel te kunnen ontplooien en zó sterk in het leven te kunnen staan. Je kunt een heleboel bewustzijn en liefde in je dragen, maar zonder kracht kun je daar geen maximale uitdrukking aan geven en kun je je behoorlijk gefrustreerd voelen. Wat vaak leidt tot depressiviteit en andere psychische en lichamelijke problemen. HOLISTIC PULSING werkt niet specifiek probleemgericht, maar biedt respect, warmte en liefdevolle aandacht aan de gehéle mens (holistisch). HOLISTIC PULSING is nooit bedreigend en creëert door de zachtheid vertrouwen, ontspanning en plezier en vaak verbazingwekkende resultaten. HOLISTIC PULSING beïnvloedt, behalve de lichaamsritmes, ook de waterhuishouding, die nauw verbonden is met ons gevoelsleven. Het water, waar wij voor minstens 70% uit bestaan, vormt een stroomsysteem in ons lichaam dat voor een perfecte gezondheid onbelemmerd moet kunnen circuleren, maar vaak allerlei hindernissen op zijn weg vindt. Door de ontspanning en de ritmes van HP worden de stagnaties in dit stroomsysteem opgelost waardoor de organen weer beter gaan functioneren, er meer energie vrijkomt en veel klachten verdwijnen. HOLISTIC PULSING werkt zacht, waardoor de levensstroom geleidelijk weer op gang gebracht wordt, geheel in harmonie met de aangeboren wijsheid en het zelfhelende vermogen van het lichaam. Zonder extra trauma's en weerstand op te roepen kunnen op deze manier veel van onze fysieke, psychische en mentale “blokkades” worden opgelost, alleen al door het bewust toelaten en ondergaan van de helende pulsende beweging. HOLISTIC PULSING brengt ook contact met wie je werkelijk in wezen bent: In een veilige omgeving, waarin je niets hóeft, komen je lichaam, denken en emoties tot rust en kun je ontvankelijk worden voor
  • Bewustzijn van je Zelf, voorbij gedachten en gevoelens
  • Acceptatie van ALLES wat je bent, inclusief je emoties, je programmatie en je zgn. “negatieve” kanten
  • Weer-in-je-eigen-Kracht-komen, weer leren luisteren naar je grenzen, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en de vreugde voelen van je eigen energie - DIT BEN IK!
Al onze problemen op fysiek, emotioneel en mentaal gebied komen voort uit spanningspatronen die vaak heel diep kunnen zitten en al van heel lang geleden in ons leven afkomstig kunnen zijn.
Persoonlijke sessies 75 - 90 min. € 75,-